logo heijnen


Stap 1     |    Stap 2     |    Stap 3     |    Stap 4     |    Stap 5

Stap 3 - Prijscalculatie & Offerte

Na goedkeuring van het definitief ontwerp kunnen we gaan calculeren wat het kost om het ontwerp door ons te realiseren. We streven er naar dat u de offerte binnen ca. 2 weken in huis heeft. Dit is echter erg afhankelijk van de drukte op dat moment. In het voorjaar kan het wat langer duren dan in de winter, hopelijk kunnen we op uw begrip hiervoor rekenen. De offerte wordt per post verzonden of persoonlijk afgegeven, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. In de offerte staat exact vermeld welke materialen gebruikt zullen gaan worden en zijn de kosten per hoofdcategorie aangeduid, hierdoor krijgt u overzichtelijk een specificering van de totaalprijs te zien. Het uitbrengen van een offerte is bij ons altijd gratis, ongeacht de offerte na afloop wel dan niet geaccepteerd zal worden.

Er zijn drie manieren waarop in een offerte een prijs kan worden gegeven:

  • vaste aanneemsom
  • Spreekt u een “vaste aanneemsom” af dan weet u vooraf waar u qua kosten aan toe bent en ligt het risico bij ons als aannemer. Mocht u tijdens de uitvoering van door u getekende offerte of opdrachtbevestiging afwijken dan kan er sprake zijn van meer- of minderwerk. De kosten daarvan worden met de oorspronkelijke aanneemsom verrekend.

  • Regie basis
  • Indien er een offerte is gemaakt voor de uitvoering van het werk op regie basis, dan zal de overeengekomen uurprijs maal het aantal gewerkte uren worden gefactureerd; het factuurbedrag wordt verhoogd met eventuele geleverde c.q. gebruikte materialen en kosten machines. Hier zal het risico bij u als opdrachtgever liggen.

  • Flexibele aanneemsom
  • Indien u een combinatie van bovengenoemde wenst aan te gaan, is de "flexibele aanneemsom" misschien iets voor u. Hierbij zal er evenals een vaste aanneemsom een gespecificeerde offerte worden opgesteld. Echter zal bij deze vorm het risico zowel bij ons als aannemer en u als opdrachtgever liggen. De totaalprijs conform offerte is een richtprijs, die kan fluctueren tot maximaal 25% van de aanneemsom. D.w.z. bij tegenslag zal de prijs stijgen andersom zal deze dalen maar nooit meer dan 25% van de oorspronkelijke aanneemsom. Ook hier geldt, mocht u tijdens de uitvoering van door u getekende offerte of opdrachtbevestiging afwijken dan kan er sprake zijn van meer of minderwerk. De kosten daarvan worden met de oorspronkelijke aanneemsom verrekend.

Heeft u een voorkeur? Geef dit dan ook aan bij het bespreken van het werk, vóór het uitbrengen van de offerte.