logo heijnen


Stap 1     |    Stap 2     |    Stap 3     |    Stap 4     |    Stap 5

Stap 2 - Planvorming & Ontwerp

De volgende stap betreft het tuinontwerp, de basis voor een mooie tuin. Een goed doordacht plan in de vorm van een ontwerp met bijbehorend beplantingsplan. Ook hierbij streven wij naar de allerbeste kwaliteit en zijn daarom een samenwerkingsverband aangegaan met een vaste ontwerper: Erik Lens van Plan10 Tuindesign. De investering in een goed ontwerp verdient zich altijd dubbel en dwars terug! Los van het feit dat u met een tuinontwerp en een beplantingsadvies niet de verkeerde planten in uw tuin zet, zorgt een goed tuinontwerp ook voor de optimale vertaling van uw wensen naar een meer dan fraai eindresultaat.

Aan de hand van de opgenomen informatie tijdens ons eerste gesprek gaan we in overleg met Plan10Tuindesign. Uit dit overleg kunnen wij u een kostenindicatie geven van wat het ontwerp daadwerkelijk gaat kosten. Geïnteresseerd wat de totale tuin u uiteindelijk gaat kosten? Informeer dan naar onze vierkante-meterprijs.

Wanneer u als opdrachtgever akkoord gaat met het maken van een ontwerp, gaat onze architect met de eerder opgenomen informatie en foto's aan de slag. Ca. 2 à 3 weken later zal het eerste schetsontwerp klaar zijn, bij een tweede gesprek leggen wij u het schetsontwerp voor. Dit eerste ontwerp omvat o.a.:

  • referentiebeelden / foto's
  • tuinontwerp in kleur van uw tuin
  • eventueel 3D sfeerbeelden in kleur
  • legenda inclusief klant- en opdrachtgegevens
In dit gesprek bekijken we in hoeverre het schetsontwerp voldoet aan uw verwachtingen. Indien gewenst, wordt het ontwerp daar waar nodig voor u aangepast. Tot slot zullen deze aanpassingen meegenomen en teruggekoppeld worden naar Plan10Tuindesing waaruit het definitieve ontwerp + beplantingsplan volgt. Het eindresultaat zullen we in een derde gesprek aan u voorleggen waarna we verder kunnen gaan met de volgende stap.

Korting op uw ontwerp !

Voor de klant die de aanleg zijn of haar nieuwe tuin aan Hoveniersbedrijf Heijnen toe vertrouwd, kan rekenen op een flinke korting van 50% op het gehele tuinontwerp en/of beplantingsplan.
Na oplevering van het definitieve tuinontwerp zal deze volgens een eerder overeengekomen bedrag worden gefactureerd. Echter besluit u om de opdracht voor aanleg van uw tuin aan Hoveniersbedrijf Heijnen te geven, dan zal 50% van de ontwerpkosten in mindering worden gebracht op de eindfactuur en betaalt u dus slechts de helft voor een professioneel tuinontwerp!

U vraagt zich wellicht af hoe is dit mogelijk?
Doordat u het volledige vertrouwen in ons heeft, om uw tuin van A tot Z te mogen verzorgen, zijn we bereid hier iets voor terug te doen, namelijk een aantrekkelijke korting. Dit kunnen we realiseren omdat wij extra inkomsten kunnen genereren door het leveren van de dode materialen en de beplanting. Als dank hiervoor kunnen we u deze korting aanbieden. Deze extra inkomsten gebruiken we om de helft van het tuinontwerp voor onze rekening te nemen. Hierdoor heeft u een professioneel ontwerp tegen een zeer gunstige prijs en kunnen wij onze creativiteit kwijt in exclusieve tuinen.