logo heijnen


Nieuws     |    Promo video's     |    Kwaliteit & Garantie     |    Gladheidbestrijding     |    Links

Nieuws

B.T.W. tarief verlaagd van 21% naar 6% !
Maart 2013: Het tijdelijke lagere btw-tarief voor arbeidskosten hoveniers gaat ook gelden voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. De verlaging geldt op arbeid aan een tuin indien de woning tenminste twee jaar in gebruik is (niet persé door de huidige bewoner). Dit nieuwe tarief is ingegaan op 1 maart 2013 (voor de duur van een jaar) en is teruggebracht van 21% naar 6%.

Dit is de kans voor onze sector om Nederland meer te vergroenen. In het kader van duurzaamheid zijn veel subsidies gegeven voor groene auto’s en nu is het tijd om te investeren in het ‘echte groen van Nederland’.

Het 6%-tarief is van toepassing op diverse werkzaamheden aan uw tuin. Onder deze werkzaamheden wordt verstaan; de aanleg, onderhoud en renotvatie van een tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen. Het verlaagde tarief is niet alleen van toepassing voor particulieren, maar ook voor VVE’s / Woningbouwcorporaties / Bejaardenhuizen / Verpleeghuizen / Verzorgingsinstellingen.

Kortom, heeft u plannen voor tuinaanleg of wilt u graag uw bestaande tuin renoveren? Profiteer dan dit jaar van de B.T.W. verlaging en bespaar vele euro’s in uw portemonnee!
Samenwerking Brouwers aquaria- en vijverspecialist.
Najaar 2012: Hoveniersbedrijf Heijnen is vanaf heden een samenwerkingsverband aangegaan met Brouwers aquaria- en vijverspecialist. Dit wil zeggen dat wij als hoveniersbedrijf daar waar nodig worden ingeschakeld voor diversen werkzaamheden rondom uw vijver. U kunt hierbij denken aan de volledige aanleg van uw vijver, reparatie- en/of renovatiewerzaamheden. Brouwers beschikt over een ruim assortiment pompen, filters, folies en andere kwaliteitsproducten zodoende kunnen wij u snel van dienst zijn wat het gehele project ten goede komt.
5-jarig bestaan
juli 2011: Hoveniersbedrijf Heijnen bestaat inmiddels al weer 5 jaar en kan inmiddels zeggen een goed bestaansrecht te hebben opgebouwd met een tevreden klantenkring. Zo hebben we een groot aantal vaste klanten waar we ieder jaar weer het onderhoud mogen verzorgen en zijn er ook al vele mooie tuinprojecten door ons aangelegd. Niet alleen het klantenbestand is gegroeid, ook ons machinepark. Zo beschikken we nu over een mini kraan en shovel met bijbehorende aanbouwdelen. Hierdoor kunnen we snel, vakkundig, veilig en arbo-verantwoord werken en houden zo de kosten voor u beperkt.
Sponsoring Arboretum Oudenbosch
juni 2009: Het Arboretum is voor z'n verdere ontwikkeling volledig aangewezen op de eigen financiële draagkracht, omdat het slechts in beperkte mate een exploitatiesubsidie van de gemeente Halderberge ontvangt, die niet voldoende is om de exploitatiekosten te dekken. Voor investeringen dient het Arboretum zelf alle financiële middelen te verwerven. Een belangrijke bron hiervoor zijn de sponsoren van de tuin. Zodoende heeft hoveniersbedrijf Heijnen besloten dit arboretum te sponsoren door middel van een jaarlijkse donatie in de volgende fondsen: Bomenfonds (met de middelen uit dit fonds worden bomen en planten aangeschaft, voor zover de tuin die niet via schenkingen ter beschikking krijgt) en het Vijverfonds (met de middelen uit dit fonds worden de investeringen zoals de aanleg van paden, de aanleg van een leidingennet, gebouwen enz. bekostigd) symbolisch wordt dan een gedeelte van de vijver verkregen.
Nieuwe website is een feit
juni 2009: Als aansluiting op ons nieuwe logo en onze nieuwe huisstijl kon de website van hoveniersbedrijf Heijnen natuurlijk niet achterblijven. Daarom is ook deze vernieuwd en geoptimaliseerd zo heeft de website aan de eisen van het World Wide Web Consortium (W3C) voldaan. Hierdoor wordt bereikt dat de website in diverse browsers zoveel mogelijk er hetzelfde uitziet. En het dus voor u als klant niet meer uitmaakt of u onze website nu met internet explorer, mozilla firefox of welke browser dan ook bekijkt. U krijgt altijd een functionerende site te zien.
Introductie nieuw logo
april 2009: Na een periode van bijna drie jaar na oprichting van het hoveniersbedrijf presenteren we met gepaste trots op 1 april – dat is geen 'grap' – ons nieuwe logo en onze nieuwe huisstijl. Het logo moest uitstralen waar ons bedrijf voor staat en natuurlijk moet het aanspreken en professioneel overkomen, daarom is in samenwerking met JB-reclame uiteindelijk tot onderstaand ontwerp gekomen met de daarbij behorende uitstraling: strak, modern en duidelijk, nononsens.
Aangesloten bij VHG
september 2008: het bedrijf staat ingeschreven bij VHG (Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners). Mede door deze brancheorganisatie worden wij op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen de groensector daarbij hanteren wij vanaf heden de algemene voorwaarden van de VHG waarin recentelijk opgenomen het garantiefonds, een extra zekerheid voor u als klant. De VHG adviseert en behartigt de belangen voor ruim 1400 bedrijven. Hieronder vallen zaken als het persoonlijk adviseren van bedrijven, het voorbereiden van de CAO- onderhandelingen en het informeren van de leden. De afdeling Bedrijfsadvisering fungeert als aanspreekpunt voor de sector. Zij houdt zich ondermeer bezig met bedrijfsadvisering, het organiseren van cursussen, het up-to-date houden van het uitgebreide systeem voor bedrijfsdocumentatie, het geven van voorlichting en het afsluiten van verschillende kortingsregelingen voor bedrijven. Als "smeerolie" van de VHG onderhoudt Verenigingszaken de contacten tussen verschillende partijen binnen en buiten de brancheorganisatie. De VHG organiseert speciale onderwijsbijeenkomsten, ontwikkelt een cursuskrant en verzorgt wintercursussen. De VHG houd ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en houd branchegenoten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.
Samenwerking plan 10
Juli 2008: zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Erik Lens eigenaarPlan10 Tuindesign dit is een professioneel ontwerpbureau dat zich voornamelijk richt op het ontwerpen van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. De ontwerpen van Plan10 Tuindesign onderscheiden zich door het gebruik van heldere lijnen en het aanzetten van het bijzondere van een tuin. Die kwaliteiten worden volop beleefbaar door zichtassen, doorkijkjes en avontuurlijke routes. Tevens sluit onze ontwerpvisie naadloos aan op de respectvolle omgang met de plek en het niet mee hoeven gaan in allerlei designtrends. Het eindresultaat is een ontwerp waar de ontwerper en de tuinbezitter voor de volle 100% achter staan.
Oprichting bedrijf
18 juli 2006: de registratie van Hoveniersbedrijf Heijnen is een feit, we zijn opgenomen in het register van de Kamer van Koophandel te Breda.